ce fac?

by nemet1993

Ce trebuie să fac ? o întrebare pusă de mii şi sute de mii de ori…şi totuşi cu greu găsim răspuns,o întrebare retorică,după părerea mea.

Ca să ajung la răspunsul pe care ,eu cred că e corect, o să încerc să mă fac de cap pe această foaie improvizată şi o peniţă.

 

Capul plin cu probleme nesemnificative, care ne creează o realitate problematică ne face să ne complicăm şi să respingem orice plăcere,cât de măruntă nu ar fi ea. Stăm şi ne gândim necontenit la şcoală,bac,serviciu,note…şi multe alte chestii care ne umple mintea cu putregai şi ne face roboţi,ne desparte de la conceptul de personalitate. Apar principii care ajung mai presus decât ceea ce vrem noi cu adevărat să facem. De ce să o facem când ne dăm seama că asta nu ne va face cu adevărat fericiţi? Când soarele ne creează adevărata plăcere gândilindu’ne corpul şi luminându’ne minţile. Când cerul ne duce spre o gândirea abstractă ,provocându’ne la un joc de asociaţii. Când păsările ne încântă cu glasurile lor dulci şi pure.

Când pur şi simplu putem să admirăm frumuseţea din jurul nostru,fie toamnă,iarnă,vară sau primăvară. De ce să nu primim plăcere de la ceva simplu şi în acelaşi timp perfect?

 

Şi aici vreau să închei monologul meu plin de cuvinte şi de gânduri banale şi să vă spun răspunsul: 

Trebuie să TRĂIM ci să nu dormim !